“Bugün Benim Günüm!” Diyerek Güne Başlamanız İçin 3 Öneri

25-12-2020 11:15
“Bugün Benim Günüm!” Diyerek Güne Başlamanız İçin 3 Öneri

"Bugün Benim Günüm!” Diyerek Güne Başlamanız İçin 3 Öneri

2020 hepimiz için zor bir yıl oldu. Pandemi, depremler, yaşanan kayıplar, sosyal hayatın durması, iş stresi, kişisel sorunlar derken hepimiz neye uğradığımızı şaşırdık. Ancak her gün güneş batıyor ve ardından yeni bir gün doğuyor. Her yeni doğan günde bitkinliğimizi ve stresimizi üzerimizden atmak istiyor ve yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Belki de gün içerisinde Google’da "kendimi daha iyi hissetmek için ne yapmalıyım?” diye aratıp bir şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Ancak günün ortasında ya da bitmesine yakın buna çözüm aramak pek efektif olmuyor. Güne iyi başlamak ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak çok daha kolay. Bu nedenle sizler için güne iyi hissederek başlamanızı sağlayacak 3 önerimiz var.

1. Uyandığınızda gün içerisinde yapılması gereken işleri düşünmeyin!

Güne gözünüzü açtığınızda yapmanız gereken işleri düşünüp içinizi bunaltmayın. İnanın çoğu insan siz gibi belirli sorumlulukları yerine getirmek ve hayatını devam ettirmek için sıcacık yatağını terk ediyor. Belki çoğunun uyanıp, işe koyulacak hali yok. Öncelikle sakin olun! Güne ilk gözünüzü açtığınızda, kendinizi ileride nerede görmek istediğinizi veya hayat amacınızı düşünün. O anı hayal edin. Sonrasında zorla da olsa bu hayalinize minik bir gülümseme kondurun. Çünkü gülümsemek, beyin ve beden stres seviyesinin azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca gülümsemek bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Yapılan çalışmalara göre, gülen ve pozitif insanların daha az sağlık problemi yaşadığı kanıtlanmış.

2. Aç karnına kahve tüketmeyin.

Şehrin ve hayatın ritmine ayak uydurmaya çalışırken, sabah ayılmak ve güne zinde başlamak için sabah aç karnına kahve tüketiyor olabilirsiniz. Maalesef ki her gün kahvenin faydaları ya da zararları hakkında yeni bir haber çıkıyor. Bu nedenle ne yapacağınızı şaşırmış halde olabilirsiniz. Ancak, İngiltere'deki Bath Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, verimsiz bir uykunun ardından içilen kahvenin metabolizma üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu ve kan şekerini işleme yeteneğini yüzde 50 azalttığı belirlenmiş. Profesör James Betts, kahve içmeden önce mutlaka kahvaltı yapılması gerektiğini vurgulamış. Bu nedenle siz uyanır uyanmaz kocaman bir bardak su ile hem kendinize, hem de sizi için hiç durmadan çalışan organlarınıza teşekkür edin.

3. Sizi sakinleştiren şarkılar dinleyin!

Uyandınız, hayalini kurduğunuz anı ya da yaşama motivasyonunuzu gözlerinizi kapatıp hayal ettiniz. En önemlisi ise, gülümsediniz! Evet bu sabah kahve de içmediniz. Şimdi sıra sabah hazırlanırken ya da kahvaltınızı yaparken yapmanız gereken ritüele geldi. Elbette güne gözünüzü açtığınızda can sıkıcı haberleri okuyarak ya da dinleyerek başlamamalısınız. Onları daha sonra gün bitimine doğru yapabilirsiniz. Çünkü amacımız enerjimizi yüksek tutarak güne huzurla başlamak… Gergin uyandıysanız sizi sakinleştirecek şarkılar, biraz neşeli uyandıysanız daha da enerjinizi tavan yaptıracak parçalarla devam etmelisiniz. Klasik müzik dinleyerek stresinizle başa çıkabilir, depresyonla savaşabilirsiniz.


Elbette, gün içerisinde gülümsemeyi asla unutmayın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.